Feliratkozás Hírlevélre

A tanítás számomra hivatás, ahol lehetőséget kapok és adok a lelki és testi megújulásra, nőiességünk kiteljesedésére a tánc tisztító és építő erején keresztül...

Legtöbben ezt keresték: Vivien hastánc, hastánciskola Budapesten, Malova Vivien hastánc oktató, kezdő hastánc oktatás, budapesti hastánc iskola

Rólunk

Magyarországon az elsők között alapítottunk meg iskolánkat

a Vivien Oriental Tánciskolát.  

 

2002 óta működünk, nagy tapasztalatunk és szép eredményeink vannak.
Az alapító, Malova Vivien 2005 –ös magyar hastáncbajnok.

 

“A hastánc tanítása számomra egy hivatás. Az órákon a női minőség emelése, a tánc-mozgás örömének átadása van középpontban!  A tánc felszabadít és átalakít. Mozgásban az élet! “

 

A Vivien Oriental Hastánciskola a hagyományokat veszi figyelembe, de folyamatosan megújul.

Az alapmozdulatok tanításánál világos és egyszerű magyarázatokat fogsz hallani.

Fontos számunkra a táncélmény, ezt megtapasztalhatod az órán vagy akár a szinpadon is. 

A csoportos táncok mellett, szólót is tanulhatsz magánórában.

Megerősítjük a nőiességedet és ez által az önbizalmadat. Zenei frissességben igyekszünk a XXI. század kihívásainak eleget tenni. 

 

Merj önmagad lenni, bízzál magadban! Várunk szeretettel !

 

Miért is annyira jó hastáncolni?

 

hastáncAbban bizonyára mindenki egyetért, hogy a hastáncnak számos jótékony hatása van, mind a testre, mind pedig a lélekre. De nézzük, mik is ezek pontosan, hogyan befolyásolja egészségünket a hastánc!

Mindenekelőtt növeli az önbizalmat, harmóniát teremt testünk és lelkük között. Ennek köszönhetően segít elűzni a depressziót és a szomorúságot. A hastánc kellemesen kikapcsol, ellazít, ezáltal elősegíti a nyugodt, pihentető alvást. Ezen tényezők összessége pedig javítja a közérzetet és a kisugárzást, amit rövid idő alatt mások is észre fognak venni!

A hastánc kiváló hatással van az állóképességre, rengeteg izmot dolgoztat meg: erősíti a tartó-, a hát-és a csípő izmait, valamint a hasizmokat. Ezáltal megszűnnek a hát- és derékfájdalmak, javul a tartás, könnyebb lesz a mozgás. A has izmainak erősödésének köszönhetően a hastánc jó hatással van az emésztésre és a menstruációs görcsök ellen is kiváló.

Szeretnél Te is hastáncolni? Itt a lehetőség! Budapesten hastánc tanfolyamot indítunk kezdőknek! Jelentkezz hozzánk bátran, hiszen a hastánc a legegészségesebb testmozgások egyike!

 

A formás alak titka – a hastánc jótékony hatásai

hastáncA hastánc, mint műfaj keleti eredetű, és számtalan aspektusban létezik. Vannak, akik szórakoztatásra alkalmazzák, és vannak, akik az önkifejezést látják benne. A hastánc, mint minden mozgástípus, formája az alakot. Kedvező hatással van a csípőre, derékra, karokra és a lábakra, azonban érdemes figyelembe venni, hogy nem szálkás izomzat érhető el vele, hanem finomabb, kecsesebb vonalakat ad.

A hastánc bárki számára elsajátítható mozgás, legyen szó kicsikről vagy idősebb korosztályról. A lényeg az elhivatottság, az összhang testünkkel és lelkünkkel, és a zene iránti szeretet. Egy hastánc tanfolyam alkalmával ugyanis nem csak maga a mozgásforma sajátítható el, hanem annál jóval több; egy életmód. Bizonyos szemlélet, mellyel a világra és önmagunkra tekintünk. A hastánc formálja a testet és a lelket!

 

 

Mozgással az egészségesebb testért és lélekért!

hastáncolniNapjainkban a rohanó életmódból kifolyólag egyre több betegséggel kell szembenéznie az emberi szervezetnek, és a fizikai megbetegedések mellett a lelki problémák is egyre jellemzőbbek társadalmunkban. Kutatások azonban bebizonyították, hogy bizonyos típusú mozgással könnyedén orvosolhatóak mind a fizikai, mind pedig a lelki gondok.

A hastánc tanfolyam tökéletes lehet azok számára, akik szeretnének kizökkeni a mindennapok mókuskerekéből, és kipróbálni valami újat! A hastánc segít abban, hogy megtalálhassuk a lelki békénket, magabiztosnak és energikusnak érezhessük magunkat, ideális fizikai állapotba kerülhessünk!

A hastánc tanfolyam a mozgással, zenével, környezettel és közösséggel is hat ránk, ám mindemellett egy csodálatos mozgásformát sajátíthatunk el, megtalálhatjuk helyünket a világban, tartozhatunk valahová, és számíthatunk társainkra! Iratkozz be Te is hastánc tanfolyamunkra, találd meg önmagadat és a harmóniát! Kérdés esetén állunk rendelkezésedre elérhetőségeinken!

 

Ha Te is szeretnéd elsajátítani ezt a különleges és szenvedélyes táncot, fordulj hozzánk bizalommal, és jelentkezz hastánc tanfolyamunkra! Várjuk érdeklődésedet elérhetőségeinken!

 

 

A hastánc rövid története

A hastánc rövid történeteA hastáncot, más néven orientális táncot már évszázadok óta az önkifejezés eszközének tartották, és világunkban is egyre több kedvelője van. Napjainkban egy új kikapcsolódási forma, melyben nagyon régi kultúrák rejtőznek, de ezeket elsajátíthatja Ön is kezdő hastánc tanfolyamunkon!

A hastánc, vagy orientális tánc tulajdonképpen a keleti eredetű táncok összefoglaló elnevezése. Keleten a hastánc máig rituális és közösségi táncként funkcionál. Az orientális tánc a világ egyik legrégibb tánca, mely a mai napig szinte teljesen változatlan formában maradt fenn. A hastánc az ókori világban a termékenység tánca volt, de a mai napig fűznek ilyen gondolatokat hozzá. Ezért is kedvelt a hastáncot mezítláb táncolni, mert a hagyományok szerint így közelebb lehet kerülni a földanyához és energiáit magunkba szívni és közvetíteni.

A hastánc hordozza az ókori közel keleti és indiai termékenységi papnők tánclépéseinek elemeit, valamint az Indiából elvándorolt cigány törzsek, beduin törzsek, török, görög és balkáni népek táncainak elemeit.

Csatlakozzon hozzánk kortól és alaktól függetlenül, hastánc tanfolyamunk Önt is várja szeretettel!